image1_800x1067

Hi guys,
I wanted to share with you this elegant look that I wore yesterday for a business meeting. I love the occasions like this one, to wear a nice long slacks that look like a long skirt. The lengths are one of the top trends of this a/w season.
When we talk about the trends for this season, pussy- bow blouse is one of the hottest ones! The resurgence of pussy bow blouses—women’s shirts with big, floppy bows at the collar—is more than just another example of retro fashion! There’s a deeper context that is shown in “Women Who Make America” documentary. In the ’70s and ’80s, a business woman used to dress in suits with a skirt and a little bow tie, because that was sort of their interpretation of the man’s tie… It was their attempt to be feminine but fit into what was then a male world. Classic pussy-bow blouses—button-downs characterized by a floppy tie at the neck—are back in a very big and a very cool way. It’s great when feminism is trendy, even if nobody realizes it. Remember, now is the best time to give this fail-safe ticket to feminine chic look a try!

Kisses

I wore:

PANTS – ZARA – totalstyles=25&gridsize=3&gridrow=5&gridcolumn=1″>similar here
PUSSY BOW BLOUSE – topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?Ntt=pussy%2bbow%2bblouse&storeId=12556&productId=21217599&urlRequestType=Base&categoryId=&langId=-1&productIdentifier=product&catalogId=33057″>similar here
BLAZER – JOIE – similar here
BAG – ZARA – topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?Ntt=leather%2bclutch&storeId=12556&productId=21411191&urlRequestType=Base&categoryId=&langId=-1&productIdentifier=product&catalogId=33057″>similar here
PUMPS – toe-pumps-ANOUKSUE001.html”>JIMMY CHOO

Pozdrav ekipica,
Danas sam s vama htjela podjeliti ovaj elegantni look koji sam noslila jučer na poslovni sastanak. Volim ovakve prilike, kada mogu obući ove obožavane, duge, široke hlače, koje zapravo izgledaju kao duga sunknja. Nemam ih baš često prilike nositi jer izgledaju dosta svečano, više su za neke finije evente, a evo sada su ove sezone baš ponovno u trendu duge, široke suknje i hlače. Kad već govorimo o trendovima, ja sam ovdje dodala još jedan, zapravo ultimativni trend ove a/w sezone a to je ova bluzica sa gumbićima i mašnom. Mašne na bluzama su ponovno IN i donose dozu ženstvenosti ali ujedno i formalnosti u naše odjevne kombinacije. Što se tiče ovoga trenada, on nije toliko banalan koliko izgleda, u njemu postoji jedan dublji kontekst koji je krasno dočaran u dokumentarcu :”Women Who Make America”. Naime, u 70ima i 80ima, poslovne žene su nosile sakoe sa suknjama i bluze sa mašnama jer je to, na neki način, bila njihova interpretacija muške kravate. Bio je to njihov pokušaj da ostanu ženstvene a opet da se uklope u muški poslovni svijet. Sve u svemu, mašne na bluzama i košuljama su se vratile na velika vrata, feminizam je u trendu i ne može biti bolje vrijeme da ovom trendu date priliku. Drage moje fashionistice, isprobajte ovaj zanimljiv poslovni look za neki od nadolazećih radnih dana:)
Kako vam se sviđa ovaj styling i da li biste dali priliku ovom trendu? Pišite mi ispod u komentarima 🙂

Šaljem vam puseeee

potpis

image2_800x1067

image5_800x711

image7_800x1067

image6_800x1001

image8_800x1067

SHARE