IMG_4086_800x1200

Hello my lovely readers,

Today I decided to write about a sheer trend and how can we try to bring this trend to the streets.
Designers are attempting to push through this exposed lingerie trend for the last five years.
Cool bra tops, tiny shorts, see-through lace, sheer dresses, skirts and tops, suspensor tights…
Sometimes the runway presents us with a challenge that is hard to pull off in the real world, away from the fashion lights.

I decided for this simple casual version of the sheer dress that I snapped in the US this summer. I was trying for a quite time to find some decent piece and wearable on the street so I can rock this trend for good. But of course, I can’t wear this dress just like that… I’m not on the runway; I’m on the street! With a sheer trend is all about balance. You can go the sporty with the feminine or the sultry with the more boyish. That’s why I chose an ankle boots to go more boyish and wrapped denim shirt around the waist to cover my buttocks and avoid to look too hot. It depends on what is the occasion and how you feel.. If you feel like you are still too transparent, you can throw over a big oversized denim jacket on you to feel more covered. If you think you are to cover and the dress is enough.. go for it! This trend is all about it.. ( look photos for both examples 🙂

So I would say – there is a chance for sheer trend on the street just with a right balance. If you do decide to try a transparent outfit, remember, it’s what’s underneath that counts! If you’re going to wear a sheer top, make sure you’ve got some gorgeous lingerie to layer inside of it. There’s never been a better excuse to purchase that extravagant but to-die-for lace slip that you’ve been lusting over for years from La Perla.
Don’t worry you don’t need to spent so much money, I mean who wouldn’t love to have those famous Dolce & Gabbana cropped tight tops with high waisted bottoms. But I found a really nice replacement for less.

Let’s stop for a moment talking about underpants and look at this gorgeous leather and studded bag that I found in Zara store. I rarely buy bags there, but I have two more, and they are adorable same like this one. And look at these beautiful homemade O’Mara Charms bracelets that I’ve got!

What do you my, dear fashionista, think about this trend, would you wear it? How do you like this outfit? Write me below in a comment.

I wore:

DRESS – URBAN OUTFITTERS – similar here
DENIM SHIRT – GAP
ANKLE BOOTS – ZARA – similar here
DENIM JACKET – from my brother – similar here
BAG – ZARA
BRACELETS – O’MARA CHARMS
HAT- H&M
ROSARY NECKLACE – FROM VATICANO ROMA

Pozdrav dragi moji,

Danas sam odlučila pisati o trendu koji dizajneri pokušavaju nametnuti već skoro pet godina na modnim pistama. Radi se o trndu, prozirnosti, transparentnosti, trendu u kojem se vidi donje rublje.. Od cool grudnjaka topica do dubokih bokserica koje se vide kroz prozirne haljinice, suknje i košulje. Znate ono što mi zovemo “babske gaće” e upravo to se vratilo na velika vrata samo po mogućnosti da se to i vidi 🙂 Da da, ponekad nam modne piste zadaju velike izazove koje je jako tesko iznjeti u stvarnom životu daleko od reflektora i modnih pista. Upravo je ovaj jedan od njih.

Ja sam se ovaj put odlučila za prozirnu cool i vise casual haljinicu koju sam upecala ovoga ljeta u US. Moram priznati da mi je dosta dugo trebalo za pronaći neki komad koji je cool a opet donekle pristojan i nosiv na ulici. Prozirna je ali ne opet toliko da se ne može nositi sama za sebe ali htjela sam uklopiti ovaj trend u street style pa tako moram balansitati što će se vidjeti a što ne. Može se ići na par opcija kako bi se super izveo ovaj trend a opet da izgleda pristojno i cool. Možete probati opciju više sportski sa ženstvenim detaljima ili više sexy ali na muškobanjasto. Ja sam ovdje više išla na ovu drugu opciju pa sam iz sebe napravila kauboja hahaa šalim se malo 🙂 Upravo to, kako bih napravila neki balans izabrala sam gležnjace a ne recimo štikle jer bih onda više bila za modnu pistu nego za ulicu. Isto tako odabrala sam traper košulju koju sam zavezala oko struka kako bih pokrila stražnjicu da ne bih izgledala presexi. Sve ovisi o tome koja je prigoda i u čemu se osjećate ugodno.. ako se još uvijek osjećate pretransparentno, uvijek se možete ogrnuti s nekom cool oversized traper jaknom od vaseg brata 🙂 ili ako mislite da ste previše pokriveni i da je haljina dovoljna, skinite kosulju oko struka.. tko vam brani.. u tome i je bit ovog trenda! (primjere svih opcija imate na fotkama 🙂

Dakle ja bih zaključila kako – ima nade za ovaj trend kako ga iznjeti na ulicama ali naravno uz dobar balans. E sada ako se ipak odlučite na to, nemojte zaboraviti da se ono sto je ispod itekako računa i da je jako bitno. Ako ćete nositi neki prozirni top ili košuljicu, pobrinite se da ispod imate neki predivni čipkasti grudnjak koji će se lagano nazirati. Nikad nije bilo bolje vrijeme za kupiti onaj predivni La Perlin tanki čipkasti grudnjak (nikakvi push up grudnjaci u ovoj priči ne dolaze u obzir jer onda cijelaa prica gubi smisao i izgleda prevulgarno.) Naravno, ne morate trošiti prevelike svote novaca na grudnjake i babske gaće visokog struka.. mislim tko je to vidio.. Ali naravno kad bismo mogli svi bismo rado hodali u takvom onom famoznom Dolce & Gabbana kompletiću. Gdje sam ja kupila svoje za puno prihvatljiviju cijenu, saznajte dolje niže u popisu sto nosim.

A sad je već stvarno dosta priča o gacama.. nego pogledajte kakvu sam lijepu torbicu našla u Zari i to od prave kože. Jako rijetko tamo kupujem torbice ali imam još dvije iz proslih sezona koje su super nosive i posebne kao i ova. A pogledajte smo ove krasne O’Mara Charms unikatne narukvice!
Što vi dragi moji fashionisti mislite o ovom trendu i da li biste ikada to nosili? Kako vam se sviđa ovaj outfit i tekst? Pišite mi ispod u komentarima svoja razmisljanja 🙂

Šaljem puseeeee

Photos by PIŠTA

potpis

IMG_4084_800x1200

IMG_4116_800x1200

IMG_4117_800x1200

IMG_4121_800x1200

IMG_4126_800x1200

IMG_4129_800x1200

IMG_4132_800x1200

IMG_4144_800x1200

IMG_4159_800x1200

IMG_4163_800x1200

IMG_4167_800x1200

IMG_4180_800x533

IMG_4222_800x533

IMG_4226_800x533

SHARE